Byggnadsapoteket_Billnäs_fasad

Om Byggnadsapoteket

Idén om det goda livet

Byggnadsapoteket är idén om det goda livet. Hälsosamt boende, estetisk miljö och delaktighet i kulturarvet – bevarande av kontakten till de egna rötterna.

Byggnadsapoteket utvecklar beprövade material och metoder som visat sig fungera i tiotals kanske hundratals år. Vi förbättrar med varsam hand och återtar bortglömd kunskap och färdigheter som ger hög kvalitet och lång livslängd.

Vi brinner för estetiska lösningar som bottnar i vår byggnadstradition. Vi vill bevara vårt byggnadsarv, för att kommande generationer skall kunna glädjas åt väl utfört arbete och fina byggnadsdetaljer. För oss räcker det inte med att produkterna är i gammal stil, de skall ha en förankring i det verkliga, och har de ett original skall det nya vara som originalet.

Vårt koncept SLOW LIVING innehåller en produktfamilj med speciell tonvikt på ekologi är ett utmärkt val både i gamla hus och nybyggnation.

Vi arbetar för att våra produkter skall vara ekologiska – i produktens hela livscykel. Det räcker inte med att det står naturvänlig på burken.

Byggnadsapoteke

Byggnadsapoteket AB

Byggnadsapoteket saluför byggnadsmaterial och byggnadsdetaljer med särskild tonvikt på kvalitet och byggnadsvård. Hos oss kan du handla beslag, färg, tapeter, elinstallationsmaterial, armaturer, näver, tegeltak, kakel, golv, lister, byggnadspapper osv. Vårt snickeri tillverkar fönster, dörrar och kök när du önskar specialmått eller platsbyggt.

Våra butiker finns i Billnäs bruk och i centrala Helsingfors. I Helsingfors har vi ett sortiment speciellt framtaget för lägenhetsrenovering.

butikenBillnas